A zalakarosi élmény- és gyógyfürdő

A Zalakaros városába látogató magyar nyelvű és külföldi (főleg német) vendégek többsége vélhetően nem csak a város rendkívül kellemes fekvése, hatalmas zöldövezetei és barátságos hangulata miatt választja úti célként a régiót, hanem vélhetően a messze földön híres zalakarosi élmény- és gyógyfürdő miatt is.

Mindez nem véletlen, hiszen a zalakarosi élményfürdőben garantáltan mindenki megtalálhatja magának a legjobb és a hozzá leginkább illeszkedő kikapcsolódási lehetőséget, hiszen nem csak fürdőzésre és hűsölésre, hanem szórakozásra, valamint aktív és passzív pihenésre is lehetőség van.

Zalakarosi fürdő

Zalakarosi fürdő magyar nyelvű vendégekkel

Ha a zalakarosi élményfürdőt választja, abban az esetben a belső élménymedence 10 különféle vízi attrakciójának segítségével teheti igazi élménnyé a fürdőzést, így példának okáért a vadvízi áram segítségével kipróbálhatja, hogy milyen érzés lehet egy sebes sodrású folyóban úszni. A zalakarosi élményfürdő egyik sajátossága, hogy a fedett medencéből közvetlenül kijuthat, sőt, akár ki is úszhat a külső medencékbe. Az élményszerű fürdőzés mellett természetesen testmozgásra is lehetőségünk lesz az élményfürdő úszómedencéiben, amelyekben nem csak úszásra, hanem vízi tornára és vízi fitneszre egyaránt sort keríthet.

A több nyelvű kiírásokkal is rendelkező zalakarosi élményfürdő részét képezik tovább a szabadtéren és a fedett részen is megtalálható pezsgőfürdő, amiben nem csak ellazulhat, hanem szervezetére semmivel sem összehasonlítható pozitív hatást gyakorol a víz és a levegő összhangja.

Természetesen a gyerekek sem maradnak élmények nélkül, hiszen direkt számukra kialakított medence, mini-csúszda, vízi gomba és billenő vödrök várják a legkisebbeket, de a felnőttek is találhatnak maguknak efféle szórakozást az óriási csúszdákon.

A zalakarosi élményfürdő ugyanakkor gyógyfürdő is egyben, hiszen az itt megtalálható víz tudományosan alátámasztott gyógyvíz, ami számtalan betegségre nagyszerű hatással van. A zalakarosi gyógyvizet leginkább ízületi problémákra és ehhez kapcsolódó kopásos megbetegedésekre ajánlják, de a nőgyógyászati és urológiai problémákra is pozitív hatással van.

Bizonyított még, hogy idegrendszeri, légzőszervi, szív és érrendszer, valamint emésztőszervi megbetegedésekre is jó hatást gyakorol a gyógyvíz, de bizonyos – természetesen nem fertőző – bőrproblémákra is pozitívan hat a zalakarosi természetes gyógyvíz.