Siófoki strandok – A Sóstói és az Újhelyi strand, valamint az Ezüstpart

Siófokra látogatva a legtöbb ember vélhetően szeretne megmártózni a híres magyar tengerben, avagy a Balatonban, amihez természetesen számtalan lehetőségük van a turistáknak, hiszen a város több stranddal várja a látogatókat.

Az egyik legismertebb és legnépszerűbb ezek közül az Ezüstpart, ami az egyik legtöbbet látogatott szabad strand Siófokon. A fizetős strandok mellett a város tulajdonában lévő Ezüstpart tökéletes alternatívát nyújt egy kis Balaton-parti kikapcsolódáshoz, legyen szó a füves területeken történő napozásról és pihenésről vagy a strandolásról. Siófok szabad strandjai, így az Ezüstpart is a városközpont közelében helyezkedik el, és jellemző rá, hogy teljes hosszában zöldövezetről van szó, amelyet kiépített partszakaszok, vízieszköz-kölcsönzőhelyek, büfék, éttermek és különféle sportolásra alkalmas helyek színesítenek.

magyar tengeri vitorlázás

magyar tengeri vitorlázás

A városközponttól nyugatra fekvő Ezüstpart szabad strandján 2005 óta folyamatosan megrendezésre kerül a „Mozdulj Balaton” eseménysorozat, aminek köszönhetően nem csak a strandolásra és pihenésre, hanem a sportolásra vágyók is megtalálhatják számításaikat, hiszen strandröplabda, standkézilabda, strandkosárlabda és egyéb versenyeken is részt vehetnek.

Az Ezüstpart mellett a látogatók felkereshetik a sóstói strandfürdőt is, amelyet gyakran emlegetnek a helyiek Family Beach néven is, méghozzá nem véletlenül, hiszen az egész család szórakozása biztosított, ha ezt a helyet választjuk fürdőzésre. A sóstói strand ugyanis rengeteg sportolási és szórakozási lehetőséget biztosít még a kisgyermekes családoknak is, mindemellett pedig élményeket és kikapcsolódást is biztosít bárkinek.

Az aktívan pihenők kipróbálhatják a röplabdapályát vagy a ping-pong asztalt, a kisgyermekeket pedig csúszda, játszótér, homokozó és légvár várja. A sóstói strand közel egy hektáron terül el és 2003-ban még a német ADAC minősítést is elnyerte, ezzel a Balaton legtisztább strandjává lépett elő.

A siófoki strandok között kiemelkedő még a mintegy 250 méter hosszan elterülő újhelyi strand is, amely a városközponttól nyugatra található, sajátossága pedig, hogy mivel lényegesen kevesebben látogatják, mint a többi fürdőhelyet, ezért az igazi nyugalomra, netán a nosztalgiára vágyók ide érkezzenek először, hiszen ezen a strandon élhetik át a legklasszikusabb balatoni élményeket.