szabadidő kategória bejegyzései

Miért érdemes Siófokra menni?

Siófokot nagyon sokan említik a Balaton legpezsgőbb városaként, hiszen amennyiben valahol, akkor ott biztosan mindig történik valami a főszezonban, avagy a nyári hónapokban.

Már ez önmagában elég vonzerőt jelent arra vonatkozólag, hogy miért érdemes felkeresni Siófokot egy hosszabb-rövidebb nyaralás érdekében, de ezen kívül is még legalább tucatnyi érv szól mellette. Ott van például rögtön a Balaton-part, méghozzá a híres-nevezetes Aranypart képében, ami tengerparti hangulatot varázsol a hatalmas tó partjára. Nem csak a vízi-élmények tekintetében, hanem a jellegzetes balatoni atmoszféra miatt is érdemes eltölteni legalább egy napot a strandon, ahol hűsölhetünk a melegben, de rengeteg egyéb lehetőségünk is lesz a kikapcsolódásra.

Ezen felül Siófok szálloda-tekintetben is rendkívül jól felszerelt város, jobbnál-jobb szállások közül válogathatjuk ki a számunkra legmegfelelőbbet, amelyek ráadásul külön programokkal és élményekkel is kecsegtetnek számunkra. Ilyen például a Mala Garden is, ahová ellátogatva az indonéz szigetvilág kulturális sajátosságai köszönnek vissza mind az intézmény felszereltségét, mind a rendelhető ételeket tekintve, miközben a hinduizmusból származó lelki béke, nyugalom és kiegyensúlyozottság jár át minket a falak között.

Siófok hotel-kérdésben nagyon erős, de ezen felül biztosak lehetünk abban is, hogy a városba látogatva a programok és a lehetőségek tekintetében sem fogunk hiányt szenvedni. Már alapból a víz közelsége rengeteg örömet okozhat családi nyaralások, vagy páros kikapcsolódások alkalmával, hiszen úszhatunk, sütkérezhetünk a napon, vagy elmehetünk egy hajókirándulásra, de a szárazföldi kikapcsolódásnak is hódolhatunk.

Miért érdemes Siófokra menni?

Érdemes például felkeresni Siófok híresen szép és festői főterét, a városban megtalálható tucatnyi múzeum és ódon épület valamelyikét, a csodálatos parkokat és zöldövezeteket, vagy választani egyet a különféle fesztiválok és szabadtéri programok közül.

A különféle balatoni, többnyire kulturális- és folklór fesztiválok mellett Siófok a nagy bulik helyszíne, ezáltal szinte minden esete találhatunk majd magunknak szórakozási lehetőséget kortól, nemtől és zenei ízléstől függetlenül.

A koncertek és a diszkók mellett a látogatókat színházi események és egy kertmozi is várja állandó programokkal, de a város ad otthont többek között a

  • XI. Siófoki New Orleans Jazz Fesztiválnak, és a
  • Siófolk Fesztiválnak is, de a
  • Siófoki Nyári Esték programsorozat keretein belül június 1-jétől augusztus 31-ig minden nap vár valamilyen különleges esemény a turistákra.

Természetesen a legtöbben elsődlegesen a Balaton közelsége, a fürdés és a pihenés lehetősége miatt érkeznek a városba. Mivel Siófok szálloda-ellátottság tekintetében a régióban a legjobb helyen áll, ezért a kényelmes és előnyös szállások kedvelői biztosan azonnal találnak majd maguknak igényeikhez illeszkedő helyet a pihenéshez.

Mivel sok Siófok hotel-komplexum épült közvetlenül a tó partjára, ezért családjával akár a magyar tengerre néző lakosztályból is élvezheti a nyaralás adta örömeit, de a tematikus szálláshelyek hívei sem csalódnak majd a siófoki szállások tekintetében, elég csak a Mala Garden kínálatára gondolni, ahol a programok, a kialakítás és az ételek tekintetében is a hinduizmus alapjait, a béke és a nyugalom szigetét fedezhetjük fel a balatoni nyüzsgésben. Jöjjön el ön is Siófokra, és élvezze, hogy a legendás balatoni hangulat mellett a nyár minden napján színes és izgalmas programok várják!

Siófoki strandok – A Sóstói és az Újhelyi strand, valamint az Ezüstpart

Siófokra látogatva a legtöbb ember vélhetően szeretne megmártózni a híres magyar tengerben, avagy a Balatonban, amihez természetesen számtalan lehetőségük van a turistáknak, hiszen a város több stranddal várja a látogatókat.

Az egyik legismertebb és legnépszerűbb ezek közül az Ezüstpart, ami az egyik legtöbbet látogatott szabad strand Siófokon. A fizetős strandok mellett a város tulajdonában lévő Ezüstpart tökéletes alternatívát nyújt egy kis Balaton-parti kikapcsolódáshoz, legyen szó a füves területeken történő napozásról és pihenésről vagy a strandolásról. Siófok szabad strandjai, így az Ezüstpart is a városközpont közelében helyezkedik el, és jellemző rá, hogy teljes hosszában zöldövezetről van szó, amelyet kiépített partszakaszok, vízieszköz-kölcsönzőhelyek, büfék, éttermek és különféle sportolásra alkalmas helyek színesítenek. Folytatás

A zalakarosi élmény- és gyógyfürdő

A Zalakaros városába látogató magyar nyelvű és külföldi (főleg német) vendégek többsége vélhetően nem csak a város rendkívül kellemes fekvése, hatalmas zöldövezetei és barátságos hangulata miatt választja úti célként a régiót, hanem vélhetően a messze földön híres zalakarosi élmény- és gyógyfürdő miatt is.

Mindez nem véletlen, hiszen a zalakarosi élményfürdőben garantáltan mindenki megtalálhatja magának a legjobb és a hozzá leginkább illeszkedő kikapcsolódási lehetőséget, hiszen nem csak fürdőzésre és hűsölésre, hanem szórakozásra, valamint aktív és passzív pihenésre is lehetőség van. Folytatás

Zalakarosi programok 2013

Zalakarosra látogatva soha nem unatkozhat az ember! Az évnek szinte minden időszakában találhatnak maguknak elfoglaltságot a turisták, de természetesen ez inkább a tavasztól őszig terjedő szezonban a legjellemzőbb.

Zalakaroson az évet általában mindig a Családi Nyúlkergető rendezvény nyitja meg Húsvét idején, aminek keretein belül egy olyan családi programot kínál a város vezetése – elsősorban a gyermekes családoknak –, amelynek keretein belül igazi tavaszi hangulatot költöztetnek kicsik és nagyok szívébe, köszönhetően a húsvégi gyerek- és felnőtt-programoknak.

Az év következő szakaszában Zalakaroson a Pünkösdi Piknik még a tavaszt, az évszak lezárását szimbolizálja, aminek keretein belül a szabadba csábítják a látogatókat a szervezők a pünkösdi hétvégén. A rendezvény középpontjában szintén a gyerekek állnak, de egész napos kirakodó vásár, kézművesek és borházak várják a vendégeket. Folytatás