Zalakarosi programok 2013

Zalakarosra látogatva soha nem unatkozhat az ember! Az évnek szinte minden időszakában találhatnak maguknak elfoglaltságot a turisták, de természetesen ez inkább a tavasztól őszig terjedő szezonban a legjellemzőbb.

Zalakaroson az évet általában mindig a Családi Nyúlkergető rendezvény nyitja meg Húsvét idején, aminek keretein belül egy olyan családi programot kínál a város vezetése – elsősorban a gyermekes családoknak –, amelynek keretein belül igazi tavaszi hangulatot költöztetnek kicsik és nagyok szívébe, köszönhetően a húsvégi gyerek- és felnőtt-programoknak.

Az év következő szakaszában Zalakaroson a Pünkösdi Piknik még a tavaszt, az évszak lezárását szimbolizálja, aminek keretein belül a szabadba csábítják a látogatókat a szervezők a pünkösdi hétvégén. A rendezvény középpontjában szintén a gyerekek állnak, de egész napos kirakodó vásár, kézművesek és borházak várják a vendégeket.

A nyár első nagyobb zalakarosi programja a Copacabana Caros, aminek keretein belül latin napok zajlanak a városban, így a forró ritmusoké, a latin zenéé, a táncé és a hajnalig tartó mulatozásé a főszerep, mindez dél-amerikai köntösbe bújtatva.

Zalakaros 1997-ben kapta meg a városi rangot, ami akkor az ország legkisebb városaként óriási elismerés volt és elismerés ez a település számára mindmáig. Ezt az alkalmat a Város Napjai rendezvénysorozattal ünneplik meg, aminek köszönhetően szórakoztató programok, móka és vigadalom várja a legkisebbeket és a legnagyobbakat is.

A nyár végéhez közeledvén, augusztus első napjaiban rendezik meg Zalakaroson – hagyományosan már évek óta – a Bornapokat, ahol nem csak helyi, hanem a Kárpát-medence más régióiból érkező borászok is kiállítják portékáikat. A fesztivál teljes egészében a bor köré épül fel, így a jó hangulat folyamatosan garantált!

Szintén a nyár egyik utolsó mozzanataként az Utcafesztivál keretein belül egy zenés rendezvénysorozat veszi kezdetét Zalakaroson, aminek keretein belül a muzsika és a dallamok kapják a főszerepet, méghozzá helyi és távoli bandák, utcazenészek segítségével. A programsorozattal a gyerekeket és a felnőtteket is szeretnék megszólítani a szervezők.

A Szüreti Szőlőkapkodó a zalakarosi őszi rendezvények első megmozdulása, aminek köszönhetően a helyi pincék várják az érdeklődőket egy kis szüretelésre, valamint természetesen borkóstolóra is.

Az év hagyományosan egy viszonylag friss rendezvénnyel, a zalakarosi tökfesztivállal záródik, aminek a Tök Jó Zalakaroson nevet adták a szervezők. A kicsiket és nagyokat is megcélzó eseménysorozaton a tök játssza főszerepet, így tökből készült ételek és tökfaragás is várja többek között a látogatókat.